mandag 18. juli 2016

Havverringen tur vest i bergan for å se på bølger

18.juli 2016
Vi bestemte oss for å bare gå en kort tur vest i bergan for å se på storhavet og bølgene. Det er ganske overveldende å sitte på bergan å høre lyden fra storhavet, bølgene og når bølgene slår i mot bergene og fjærsteinan.

Dette er ikke lang gåtur, men mer en naturopplevelse ved bare det å være ute og så nær det store og voldsomme havet.

Vi er alltid nøye på sikkerheten her. Barna må lære seg at havet er uforutsigbart, og det kan plutselig komme uventet store bølger å slå opp mot land. Derfor går vi ikke for nært, da kan man bli tatt av havet og det vil være vanskelig å komme seg opp på land igjen.

Når man ferdes i naturen, både med og uten barn, så er det viktig å ha en grunntanke om å ha respekt for naturen. Jeg ønsker å lære barna til å føle seg trygge i naturen, til å noen ganger utforde seg selv litt, men aldri - og da mener jeg aldri - ta sjanser som kan risikere eget eller andres liv og helse.

Havet har vi respekt for. Det samme med fjell.
Vi skal vite hva vi gjør og hvor grensene for sikkerhet går. Etterhvert er jo målet at barna skal bli flinke nok til å vurdere sikkerhet slik at de kan ferdes i naturen også på egenhånd om og når de måtte ønske det.

Alle bildene her under er tatt fra samme tur. Lys og stemning skifter fort også på en delvis godværsdag i Lofoten.
Jeg liker å studere kontrastene i farger, lys og landskap. på den ene siden kan det virke bortimot vindstille, men snur du deg i en annen retning kan vær og hav gi et helt annet uttrykk.
Dette bildet er redigert for å fremheve kontraster og farger.













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar