fredag 7. juli 2017

Meget barnevennlig topptur opp til Kvanntoppen 403 m.o.h

Fredag 7.juli 2017:
I forrige innlegg skrev jeg om dagens toppturer til Brattflogan og Handbergstinden. Etter å ha konferert med lokalkjente viser det seg at det er på Kvanntoppen og ikke Handbergstinden vi har vært på :)
Jeg har valgt å dele innleggene i to for å få med mest mulig bildemateriale fra begge turmålene, selv om vi tok de under ett.
Utsikt fra Kvanntoppen ned mot Borg og med Handbergstinden ytterst til høyre i bildet

Dette er turer jeg vil anbefale til andre familier, da det er gode og lette stier å følge og terrenget er flott å gå i. Det er variert med stigninger, men også gode lange, platåstrekninger over blant annet et område jeg mener heter Venndalsjordet, og der er det rom for at barna får hvilt føttene sine godt.

På Lommekjent.no finner dere detaljert info om turer som går fra Slydalen på Vestvågøy og opp i fjellet. Her vil du finne en rute til Handbergstinden på 400 m.o.h som også er en barnevennlig og enkel tur.

Veien opp til Slydalen er litt "dårlig" skiltet, dvs skiltet er lite, men står rett over et skilt som peker innover mot en skytebane. Slydalen ligger et lite stykke etter du har kjørt forbi Vikingmuseumet på Borg.
Inn på denne veien skal dere ta av for å komme til Slydalen
Dersom du velger å ta denne turen så husk å ta med 30 kroner for å betale for bruk av den private veien opp til Slydalen. De driver privat vedlikehold av veien, og jeg synes det er viktig at vi besøkende respekterer eiernes ønske om at vi bidrar med vår del gjennom å betale en liten sum når vi så kan få bruke veien deres.

Ungene satte pris på de sosiale lammene som "hilste" oss velkommen :)


På tur opp ble det en liten kvil i bakken og skoene måtte snøres på nytt

Oppe på Kvanntoppen vil dere kunne nyte en helt vidunderlig utsikt over Borg. Turen er lett og absolutt ikke lang. Jeg mener dette er tur som er verdt å ta, og som de aller fleste barn vil oppleve som meget overkommelig.

På tur ut mot Kvanntoppen

Far og sønner studerer utsikten, og ser opp mot Brattflogan som vi nettopp hadde vært på

Mange fine "raste-steiner" oppe på fjellet

Her ser vi ned mot Bøstad, og lengst ut mot venstre i bildet ser vi veien ut mot Eggum



Handbergstinden til høyre i bildet

Her er "mor sjøl" på tur ned fra fjellet

Oppe på Kvanntoppen har du utsikt hvor du enn vender deg
På tur ned tok vi en liten stopp i den flotte gapahuken som Trivselslaget i Slydalen har satt opp. Her fant vi blant annet en spennende, men trist historie fra gammel av. Den var ei gjestebok i gapahuken også, men dessverre ingen penn, så vi fikk ikke skrevet oss inn og takket for oss.
Slydalen Trivselslag har bygget en kjempe fin liten gapahuk. Der lå det en historie fra gammelt av.Trist, men spennende historie.

             

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar